Wednesday, November 30, 2011

update umah Qaseh : ALHAMDULILAH syukur..:D

Assalamulaikum..

Alhamdulilah tiada kata dapat digambarkan betapa hepi we ols dengan berita ni. Terima kasih Allah kerana mempermudahkan segalanya buat kami sekeluarga..

yeayyy loan umah qaseh dah approve! gumbiranya rase hati! ahaks
aku baru je dapat tau result loan ni setelah seminggu tunggu..tp kalo diikutkan tarikh kelulusan tu tarikh yg same aku n en. hubby submit loan. sekali lagi alhamdulilah semuanya dipermudahkan.  macam mimpi jek ni..hahaha aku sume cam mimpi sukar nak pecaye.

so, from now on kena berjimat cermat xleh boros2 lagi..insyaallah berita ini akan lebih memotivasikan aku n en.hubby spy lebih bersemangat untuk bekerja lebih keras kumpul duit byk2. ye lah taun depan nak sambut orang baru di rumah baru kan..hihihhii :D


 

Friday, November 25, 2011

Aleesya a.k.a echabilla

eh dah same cam link blog lak echabilla..mmg pn amik sempena name anak aku tu..hehehe. sekarang nak cite pasal echa plak..now my doter dah nk masuk 1thn9bln..dah besar panjang comel, cantik, jelita gitu..hahaha hover lebih aku (sape lagi nak puji ank sendiri kalo xaku sendiri kan).

Alhamdulilah echa sekarang dah 12kg..mmg antap kalo dukung die..xlalu dah nk dukung. huhuhu. penyakit exzema echa hampir sembuh sepenuhnya..dah makin besar kan n aku sendiri mmg jage betul2 kulit die, jage makan die. penyakit selsema keluar ikut telinga tu pun dah nampak mcm ok. syukur alhamdulilah cume masih ada followup chekup dgn specalist ent putrajaya. bln 1 nnt kena wat 1 ujian hearing..mintak2 xde masalah la..doa2kan yek.

perkembangan terkini echa adalah seperti berikut: :P

  1. sangat suke bby xkire sama ada bby orang taupun bby tv..heheh pantang bangun jek dari tido terus mintak bb..bb..itula dik ari2 mintak kan dah makbul dapat bby@adik taun depan..wakakaka
  2. sangat manje..kdg2 terlebh2 manje ngan aku kdg2 ngan papa die..tp die mmg jeles kalo aku manje2 ngan papa die
  3. garang wooo..kena dengar cakap die je..kat umah ni die mem beso..aku pun kalah tau.huhuu
  4. dah pandai cakap tup2 (tutup), kut2 (biskut) neng2 (susu die), abeh da (abis da) da capai (dah sampai) n pandai ajuk org cakap..hahhahah
  5. sgt rajin tlg mama ambil pinggan letak meja makan, isi nasi lam pinggan papa..hahaha
  6. suke makan biskut, coklat, epal..paling suka bihun sup, nasi kureng
  7. penggeli..pantang kotor sikit suruh cepat2 cuci
  8. suke muzik..dengar lagu msti mau goyang..hahaha
  9. jom layan gambar anak dare ai..






JOm Main MasaK2

salam n hye..

arini xde entry baru lagi kan..bukan xingat nak update tp puas dah pikir nak update pasal ape..xkan nk reka2 cite plak xpn cite peristiwa mlm jumaat hal dalam kain kan..hahaha :P

k lah as per request of my sis apple putih @ dr hamida..arini ai nak update pasal resepi la..hahaha bkn la pandai sangat pn..kadang buat sedap sangat kadang2 biase2 je..nasib la chef tiruan kan..hahaha

k ni resepinye..owh lupe lak tajuk die ek

RESEPI SIAKAP MASAK 3 RASE

Bahan-Bahan
Sekor ikan siakap (saiz ikut suke hati)
1 sudu besar tepung jagung (untuk salut ikan sebelum goreng) - tp aku agak2 je ntah lebih ntah kurang
3 ulas bawang merah - sume ni aku  tumbuk je
3 ulas bawang putih
2cm halia
1 sudu cili giling
garam kunyit

bahan untuk sos
3sudu besar sos tiram
3sudu besar sos cili
sos tomato/buah tomato - aku suke gune buah tomato
sedikit air
sedikit garam n gula

bahan-bahan hiasan
timun
carot
nenas pn boleh

cara-cara membuat

  1. garam kunyitkan ikan then salut dengan tepung jagung..pastu goreng smp garing
  2. tumis bahan2 tumbuk dengan cili giling sampai garing jugak pastu masukkan bahan2 sos n sedikit air..suai rasekan garam gule sampai rase sedap
  3. dah agak2 mendidih kuah masukkan bahan2 hiasan tadi smp sayur-sayur tu masak
  4. kalau nak pedas masukkan cili api 2-3 biji
  5. sedia untuk dihidangkan.
hihi..senangkan.. tp aku tiap kali masak lain2 rase die..hahaaha. k jom tgk hasil masakan



terliur x..terliur x?hahahaha.

selamat mencuba.

Wednesday, November 23, 2011

Cerita Ibu Mengandung..:P


ini adalah cerita kawan aku, bukan aku tau..yg sedang mengandung 7minggu lebih kurang la..lately ni kawan aku tu selalu mengeluh sbb nafsu makan semakin menjadi2..huhu dulu pas puase berat 54kg but now dah ade isi ni xtau la bape kg..kalo dulu pantang nampak mesin timbang terus nk p timbang sbb confirm berat ideal kan..bt now nk tgk mesin timbang pn dah takut..waaaaa :'(.  kalo dulu pergi keja xbawak bekal now kat meja mesti ade kuih xpun biskut untuk kunyap2 smbil buat keja, men FB ataupn update belog.. agak2nye timbang nanti berape kg berat kawan aku tu kan??? :'(

Situasi ke2..dulu kawan aku ni mmg seorang surirumah yg rajin, umah mesti sapu hari2, basuh baju selang 2 hari/bergantung pade baju kotor, kalo banyak ari2 basuh..pdek kate baju kotor xkan biar terlonggok lah, baju2 yg dah siap basuh angkat terus lipat, xkan adela baju2 xberlipat..rumah mesti kemas, susunan sofa, meja makan mesti sentiase ditempatnye..but now simptom M dah makin menjadi2 dengan alasan mengandung..voley gitu??agk2 mcm mane keadaan rumah kawan aku tu sehingga 9 bln nnnt??? :'(

Situasi ke3..dulu kawan aku ni nak kate rajin sgt masak pn xlah sbb diri xpandai memasak sangat..balik2 menu yg same jugak..so utk elak suami berase jemu kenala tukar2 makan luar sekali sekala kan..but now bile dah peknen aduiii semakin malas nak masak dengan alasan penat kerja n mengandung??huh!! agk2nye berape kg berat suami hilang dlm mase 9 bulan nnnt??? hahaha

tp kan kali ni peknen xpulak mabuk2..mengidam pn belum ade lagi..mintak2 la jgn mengidam yg bukan2 kalo x puasla en. hubby melayan.


Sekarang panjang embrio dalam setengah inci / 1.25 sentimeter, saiz sebiji anggur, dan ia mempunyai jari tangan dan jari kaki yang jelas, namun berselaput. Ia seakan-akan biji kacang yang berlompat-lompat, memecut dan berhenti, kemudian memecut semula. Hati bayi terus mengeluarkan jumlah sel darah merah yang banyak sementara menunggu sumsum mengambil alih peranan ini.

yeay my baby now dah 7weeks, xsabar nak tunggu baby lahir tau!!
eh, kawan aku la...HaHaHa

update : Rumah Pertamaku :D

assalamualaikum..

Alhamdulilah, semalam aku dengan en.hubby dah submit borang permohonan loan ke BPP. (kena tunggu seminggu plak nak tau sama ada permohonan aku lulus or x.  harap2 xde masalah la..AminN) punyela lame nak tunggu dokumen complete! on my side aku dah prepare all documents needed awal bulan ritu lagi..2 ari lepas sign s&p tu aku terus prepare sume. yang lambat developer la nk sign s&p pun amik mase 2 minggu, belum lagi dokumen2 lain like akujanji,permit iklan n etc.. tapi alhamdulilah syukur sbb kes aku ni kire cepat jugak la, selalunye s&p ni amik mase bebulan gak la baru leh proceed next step.

Betul la orang kate nak beli rumah ni memang leceh n banyak renyahnye. nasib baik dulu aku pernah praktikal n kerja dekat law firm. so adela serba sedikit ilmu pengetahuan pasal ni cume ingat xingat jela sebab dah 6 taun tinggalkan. tapi ade jugakla a few things aku terkilan n kena tipu lam sedar.. aku kena bayar rm5K just for s&p rumah rm178k..mmg xmasuk akal kan. huhuhu. tapi nak wat mcm mane dah aku pembeli terakhir last2 orang kate mmg rezeki la dapat umah ni sbb buyer lame tu loan die xlepas.  kalo aku beli awal2 xpayah bayar amount ni coz s&p pemaju yang tanggung. aku minta jugak pemaju explain y mahal sangat  tapi biasela pemaju cina putar belit n aku pn xnak argue mcm2 nnt die jual kat orang lain yg sanggup bayar gigit jari je aku!!.. -___-. nak xnak lebur jugak 5K..kalo beli rantai emas ni besor dah dapat! hahaha.. xpela redha jela..biarla berkorban n susah sikit so that nnt aku akan lebih beringat n menghargai usaha aku ni kan.

semalam mase p pej lawyer NADA lalu kwsn pembinaan umah qaseh..latest umah dah pasang bingkai pintu n ade yg dah pasang batu. umah aku no 3 dari jalan besar n deret umah aku tu paling lambat diorang buat. kalo tengok umah2 belah belakang tu dah siap plaster n now dah proses penyambungan wayar elektrik..umah-umah tu mmg kena buat cepat coz owner umah adelah antara buyer2 awal projek ni. diorang sign s&p bln 2 ritu..mmg kena cepatla coz dah tentu pemaju nak kena siapkan cepat so nnti leh elak caj interest kalo rumah xdapt serah on time..kalo lambat pn xlambat sangat la n kena caj pun xdela banyak.

deretan umah aku..lebih kurang mcm ni la tp umah aku dah pasang batu n bingkai pintu.
*pic dari blog menarakehidupan.blogspot



ishhh xsabar nak tunggu umah siap! rumah pertamaku..:D

Friday, November 18, 2011

Hamil Lagi???..:D

cey tajuk kemain siap ade ? cam gosip lam majalah kekdahnye..hihii :P

alhamdulilah betol la tu bkn tipu-tipu tau..:D ekceli aku pn xjangke seawal ni rezeki aku untuk dapat baby ke-2. kononnye nak bagi echa genap 2 tahun tp xsempat dah nampaknye..hahaha. apepun aku bersyukur n hepi sangat dengan kehamilan kali ke-2 ni. ingat dulu mayb lambat sikit kot baru 'lekat' pasal time echa dulu genap setahun jugak baru aku disahkan peknen..byk gak la berabis duit beli peknen test tiap kali period lambat n puas jugaklah usaha xjemu2, siang malam..wakakaka,..xdela beria sangat biase2 jeeee..:P

sepatutnya aku mula dapat tau aku peknen pada 11.11.11 (cantikkan tarikh ni) lepas buat peknen test sendiri sbb period aku dah lewat 4 hari..dlm ati xrase pape pun x expect pun aku peknen sbb echa masih susu badan kan. org kate kalo susu badan sepenuh mase ni so jarak kehamilan tu mcm jauh sikit la. tp sbb aku ni jenis xnak pk2 n xsuke tggu2 ni so aku pakse en. hubby gi alamanda malam tu untuk beli pregnancy test. ala beli yang murah2 je pun..rm5.90. kalo negatif xlah rugi sangat kan..hahaha. pas je balik umah aku terus masuk bilik air test..punyerla xsesabo..lam ati ade gak cuak sikit mule2 tu..suspen je tggu satu ke double line..lbh kurang seminit camtu naik satu line..so aku cam fuhh lega la belom peknen lagi..ade mase echa nak manje2 lame2 sikit ngan papa mama die. :D. pas aku cuci test kit tu terus pegi dekat en. hubby cakap negatif pa, nasib baik..:P  aku cakap mcm ni misti kalo sape2 dengar rase aku mcm xnak lagi kan? aku bkn xnk sebenarnye, tp kalau belum 'ada' means aku punya lebih waktu utk echa n punya kesempatan utk memperkukuhkan lagi ekonomi aku..atleast smpt la hutang kereta n ptptn aku habis, so that aku leh prepare life yg lebih baik utk anak2 aku nanti..tp kalau dah tersurat rezeki aku saat ini, aku n en. hubby tetap terima dengan hati terbuka..kami memang inginkan anak2 yang ramai..n aku pn xpenah merancang kehamilan sejak bersalinkan echa..sumenye aku serahkan pada ketentuan Allah..sesungguhnya Dia maha mengetahui segala2nya..right??

Then a few minutes after,  aku pegi balik kat bilik air nak refill toiletries aku yg dah habis. aku sempat la jeling2 kat test kit tu n suprise aku cam nmpak ade lagi satu line 'positif' tp cam samar2 gitu..so aku bawak benda tu tnjuk kat en.hubby suh sahkan almaklumla aku kan rabun kot2 salah nampak xpun buat2 cam nampak ade 2 line padahal 1..en. hubby tgk pastu cakap 'xdelah ma satu line je, negatif la, tu bkn line tp kesan tanda benda tu? hahah ape u cakap ni pa, tp xpe aku paham ape en. hubby try nak bgtau. so aku pn yela kot..imaginasi je tu kot..aku ambik test kit tu terus campak lam tong sampah. malas nak pk ape dah terus ajak echa n en. hubby tido pasal dah kul 11++ n aku pn dah ngantuk sangat..

dipendekkan cite..2 ari lepas tu aku stil xperiod2..yg aku perasan aku kuat makan..kalo makan misti bertambah2..biasela sesetengah perempuan kalo nak datang bulan mmg kuat makan jugak tp aku mule rase ade sumthing x kena dengan aku ni..lain macam je rasenye..dalam hati ni kuat rase cam ade 'isi' n aku siap termimpi2 lagi aku dapat baby..like time ngandungkan echa dulu lah, aku dapat petanda mengandung melalui mimpi dapat baby.  :D

Ari ahad petang tu en. hubby ade game bola dekat persint 9. aku awal2 cakap nak ikut walopun mase tu ujan lebat dgn echa yang meragam nak tido..tapi aku tetap bekeras nak ikut jugak sbb ade agenda tersendiri..hihi aku nak beli lagi pregnancy test kat 7e flat ijau tu memandangkan tmpt game bole en. hubby dekat presint 9 jugak. nak pagi alamanda lagi semata2 nk beli benda alah tu mcm xberbaloi..n bile suruh en. hubby belikan die pulak xnak sbb katenye aku xpeknen n kalo beli lagi wat membazir je..huhu apeda u pa..x supportif langsung tau. -_________-.

lepas je en.hubby abis main bola aku terus ckp nk pi 7e nak beli test kit tu..n siap janji bkn nak test skrg nk test nanti2 lepas 2 minggu if period xdatang2 jugak..en. hubby kate ok la tp pegi beli sendiri die tunggu kat keta je. so aku pn terkedek2 pegi beli n bile smp je umah pas mandikan echa, masak nasi, kuarkan lauk utk masak mlm, aku ckp dgn en. hubby nk mandi dl sbb bdn dah berlengas xselesa..padahal sebenarnye aku nk p wat test..hahahah mintak ampun bang i mungkir janji..xtahan dah nk tau..:P mcm first test tadi jugak..mule2 kuar 1 line je..terang..tp lame kelamaan muncul lagi 1 line tp xdela clear sangat mcm first line tu..aku terus senyum  n jerit panggil en.hubby suh tgk..en. hubby datang tgk pastu ckp 'sahla tu' then terus berlalu cam tu je...aku aih org tua ni suke ke x ni???? :( aku cepat2 mandi then terus p dapur masak.. kat dapur siap senyum sorang2 tp tibe jadi sedih plak bile teringat echa baru 1thn 8 bln..owh anak aku kecik lagi..xpeke dah nak ade adik??sian echa..sedih woooo nanges mak tau! terus p kat en.hubby peluk die nangis cakap sian kat echa..en. hubby kate xde ape la kan echa dah besar lgpun die ada leh manjekan echa..xkan berbelah bahagi kasih sayang kami utk echa.. mama papa sayang echa sangat2 tau!!! aku pun dah ok cool, n terus tanye en.hubby perasaan die nak dapat bby lagi sbb tadi aku tgk cam xde perasaan je..die cakap ok hepi suke sangat tp xdela nak melompat  menjerit2 sbb suke..lelaki kan xdela over sangat cam kite org pompuan ni..hehehehe

nampak x line ke 2 tu..xbape clear pasal mase test ni baru lewat 5 ari n kualiti gambar pn very bad sorry la hp murah!



kesayangan saya..luv u syg!

ok dah tamat..

Tuesday, November 1, 2011

Trip to "Kota Singa'

Actually ini cite lame..b4 puase dulu. tp sebagai kenang2an n takut lupe so nak tulis jugakla..nanti dah tua2 leh refresh balik. :P

On 20-21 Julai 2011, we (aku, en.somi, echa + intan n hubby, khu (kawan intan) finally menjejakkan kaki tuk pertama kalinye ke Kota Singa tau lebih tepat Universal Studio Singapore. Vacation ni intan n hubby yang punya planning n aranggekan a-z, aku n family juzt follow je n standby duit. overall mmg best, cume xberape best sbb time tu echa kecik lagi xpaham lagi.. xpe2 t anak mama dah besar kite p lagi k. kite p naik flight xpenat n lebih save dari segi timing.

aku bertolak dari putrajaya on 20 (khamis) then stayed a night kat new york hotel. then esoknye on friday baru gerak p Pulau Sentosa. Uss terletak di Pulau Sentosa ye anak2. we ols pi sane naik bus. hotel + transpot + tiket termasuk sekali lam pakej RM248 per person. echa of cozla FOC.

k la malas nak tulis panjang2..lets pic do the talks k..
malas nak upload tgk lam pic fb jela ye..hihih

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2132883955713.120957.1054464901&type=1&l=c7d4c0c83f

Rumah Pertamaku..:D part I

Alhamdulilah akhirnya impian untuk memiliki rumah tersendiri b4 mencecah 3siries akhirnya tercapai..:D actually idea nak beli umah ni dah lame ade..malah aku penah booking sebiji kondo dkt bukit puchong lam taun 2009 harge 156K siap ade swimming pool n 24h security guard. tapi mase tu mgkn belum rezeki last minit aku cancel booking sbb takut xcukup makan n maintainance fee die sgt mahal!!..kondo katekan. pastu plak bile nk p keje kena lalu satu tol 1.60. uish besar bajet kalo duduk puchong ni sbb tu sape yg duduk puchong aku cakap orang kaye2..haha. then bile tgk kawan rapat aka BFF masing-masing dah ade umah sendiri dh macam tercabar dan jeles la plak tgk diorang dah ade aset sendiri. aku je yg masih ddk kt kuarters kerajaan. memang la xdinafikan umah yang disediakan cukup sempurna lengkap dan dekat dengan opis aku, tapi walau sebest mane pun tetap umah orang kan...feel tu lain!huhu.

mula2 en. hubby cam xberape amik kesah sangat pasal beli umah sbb ekonomi family mase tu agk kurang stabil n takut aku buat perangai cam dulu cancel last minit..hihi..tambah2 lak dengan kehadiran orang ketiga (anak aku la tu) tentula nk kena stanby duit yang banyak kan..tp tula kita kena percaya pada rezeki Allah, alhamdulilah dalam kegembiraan sambut orang ketiga, aku terlebih dahulu digembirakan dengan khabar @ kenaikan pangkat ke gred yg lebih tinggi..syukur..Aminnn. lepas buat sume kira-kira tolak utang kereta, makan, minum, insurans, anak, bil2, gedebuk gedebak jeng2..baki gaji masih positif..yeaaa boleh beli umah ni..heheh so bermula lah misi pencarian umah pertama kami. mula-mula aku servey2 dulu lam mudah.my cari umah2 subsale di lokasi2 yg ok..tapi mak aih mahal2 yek umah2 lam mudah.my ni. kalo ade yg murah pn umah dah macam ape..nak kena kuar banyak duit utk repair..so aku reject, kabo kat en.hubby xmo la umah subsale nak umah baru..dah alang2 kan..:P

Pastu kitorang round2 jugak area kajang, bangi, sg merab, sri kembangan tapi mak aih umah2 area tu mahal2 doh tak mampu rasenye..kalo loan lepas pn (combine loan laki bini) xkan nak makan pasir kan..huuhu. so sekali lagi reject kawasan tu..pastu kami tukar location plak servey2 umah di sepang..kawan2 pun de cakap area sane harge umah masih ok n mampu lah utk kami yg gaji kecik ni. aku round2 area kota warisan..umah memang cantik2 tapi harge masih luar budjet kami..yela nk cari umah bawah 200k sekarang mmg payah dah nak jupe.

then aku survey umah di area salak tinggi sbb en.hubby cakap kawan  opis die ade beli umah kat sane harge 160k umah teres setingkat luas standard 20x70. aku pn ade pegi tgk umah tu dah siap tggu mase nak dapat cf je..cantik kalo tanye aku mmg aku suke..tp sbb dah lambat tau kan sume umah dah sold out.huhu bkn rezeki kot..pastu kat sebelah taman tu ade projek baru nak naik..aku n en.hubby try call pemaju tu nk jupe tanye pasal harge n nk tny gak kot2 umah yg aku berkenan tadi ade kosong lagi..cite punye cite, sembang punye sembang si pemaju tu cite pasal projek baru diorang lagi satu dalam tanah yg same tp lain taman umah semi D. design mmg cantik en. hubby mmg dah falling in love lah tp aku lak yg xbape bekenan sbb umah tu cam dalam semak pastu ade lak rumours kate kawasan tu sll naik air kalo ujan lebat. dlm ati mmg 50% x berkenan tp diamkan je dulu. pastu aku ajak en. hubby lajak ke depan sikit lagi tgk kalo2 ade projek baru. kalo u ols nak tau BBST skrg mmg tgh rancak membangun..so pade sape2 yang nak cari umah utk ddk or investment mmg seswai lah..kalo tgk tepi2 jln tu meriah jek tiang lampu dgn bunting projek2 baru.

ok sambung balik, pastu we ols singgah petronas jap beli air dahage la plak yela p cari umah tgh2 ari panas terik..kesian echa berpeluh2 badan pn dah gatal2..so benti kejap la rest. then aku nmpk seberang jalan tu ade satu projek baru aku nmpk bumbung tgh nk naik..tp sbb aku ni kan rabun so aku suh en. hubby tgk papan tande die tulis ape..mmg projek baru harge umah dari 158-249K..wahh ni suda bagus harge umah within our budget. mengeletik rase nk suh en. hubby call..aku mmg malas nak2 call org so aku bg arahan jela..hahaha. en. somi pn call pemaju tu tp bkn rezeki jgk kot umah sume dah sold out...tapppppiiii pemaju tu cakap ade 2-3 org yg loan belum lulus. die suh kitorang sms nama so nnt die kan put lam waiting list. aku cakap ok la kalo ade rezeki x kemane kan.

sbb masing2 dah penat n lapo so kitorang decide balik umah jela..echa pun dah ngamuk2 nak tido n penat + lapa..cian ank mama..kul 6.30 kami smp umah pas singgah taman warisan pst 16 beli nasi ayam...


umah qaseh in the making..umah ni mama papa hadiahkan utk aleesya aka echa ank mama ble mama n papa dh xde nnt..sblm smp mase tu umah ni hakmilik kita bersama..



to be continue part tu..hihihi :P

Wednesday, March 16, 2011

M.A.L.A.S :D

Hye olls,

Dah lame xberbelog. Sampai Cik Hanna pun dah tegur xde entry terbaru ke. sori la dik, akak bukan xnak update tapi sekarang ni mood akak tersangat la down n sifat malas makin menjadi-jadik pulak. Datang opis malas, pergi kerja malas, nak mandi siap2 gi kerja malas..wat kerja kat opis malas..pendek kate malas..malas..malas. tp malas2 pun i tetap buat jugak kerja tu cume semangat n feel njoy tu xde. kerja kat opis i ni dah xbest dah. tatau la kenape. ci yang kat sebelah i ni pun asik bad mood je. dah xde senda gurau dan usikan beliau yang menggeletek ati ai ni..:P. mungkin sbb ramai mereka yg di sygi kat opis ni nak tgglkan we ols agaknye..-_- betol x yang arip? ke kesan dari simptom2 ibu mengandung? hehe xdelah!

k lah i nak sambung bace buku balik ni..2 weeks lagi i ade exam TBE. (Takaful basic exam) pas dah lulus nanti leh la u ols beli insurans ngan i yek..heheh :P

Thursday, March 10, 2011

Aleesya Nabila...



Assalamualaikum...hi shemua..nama shaye Aleesya Nabila.
tenkiu mama,tenkiu papa sebab bagi name yang comel untuk Eca.


Isnin,07 / Mac / 2011 hari tu genap lah umor Eca setahun.
tengok,nampak matang tak? berbeda daripada gambor di atas kannn..
gambor di atas nampak macam cute,
yang nie nampak macam matang siket.


haaa...ini pulak MaMa Eca. comey macam Eca..
cun melecun lagi tau. MaMa Eca lagi cun dari Maya Karen..bangga Eca dapat mama macam nie.
nama mama Eca Mama Chomel
Sahak tu atok Eca,suami kepada nenek Eca..lalalaala

  jeng..jeng..jeng!!!
yang macho nie pulak PaPa Eca. hensem kan papa Eca nie. PaPa Eca lagi hensem dari Rosyam Nor.
    nama papa Eca Papa Sharil Ensem
PaPa Eca nie baik sama macam MaMa Eca.
Eca hepi dapat papa macam nie.

~ ECA SHAYANG MAMA & PAPA ~

Tuesday, February 22, 2011

first time..

Hye peeps!..

hehehe..pertama kali ku de blog wey! pertama kali ku menulis blog!eksited nokk! thanks to Misz Hanna and lovely yang Ariff aka super Hero kerna terpaksa rela buat blog ni tuk akak..huhu terharu -_-! owh ku da xtahu nak tulis ape dah ni..til then daaaa.