Wednesday, February 6, 2013

AKU

Dulu..

Aku bahagia kerna ada kamu
Aku gembira kerna cinta kamu
Aku bertuah dipertemukan jodoh bersamamu
Aku bersyukur melahirkan zuriatmu

Kini..

Aku kecewa kerna kamu
Aku bersedih kehilangan cintamu
Aku malang diperlakukan oleh mu
Aku sengsara berendam air mata

Selamanya..

Takkan ada bahagia seperti dulu.
sekeping hati terluka bisa sembuh
tapi parutnya kekal untuk selamanya


p/s~

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Bos Jangan Mara2..


******nanti saye nanges..huhu. Isnin hari tu teruk jugak boss marah aku..tp bukan marah depan2 aku la marah belakang aku marah pada staf lain..huhu malu sehhh..kalo marah depan2 aku xkesah sangat sebb memang aku pun yang salah..kuar lunch lewat so balik pn lewat dekat kul3 da..hehehehe.. ndak wat acaner boss da kafe dekat KBS tu x bukak2 laie so i terpaksela mam jauh sket..pastu nk tggu order lagi sembang2 ngan skandel lagi harussla balik pun lambat. tapi bukan selalu boss..taun ni rasenye ni baru first time balik lambat kot..kalo dulu mmg la ade banyakkkk..hehehe
 
tapi yang xbest boss ade bgtau yang ade peg2 kanan kat Unit aku ni ngadu kat die everytime die kuar opis meeting aku as her PA mesti akan hilang jugak..aku xtaula bile yang dikatakan everytime tu sbb rsnye aku byk duk kt meja aku buat keja itu ini..kekadang update jadual bos..buat minit..kalo xde keje sangat aku biasenye wat filing memo/surat yang berlambak2 kat aku..mane taknye sume campak kat aku..huhu. kalo aku xde kat tempat pn cari je aku kat kewangan mesti jupe..kalo kuar p jenjalan memang xlah aku mane tau drive..keta pn en. laki yang bawak. so mcm mane tu nak tuduh2 aku slalu ngulor..kalo p kewangan pn mesti ade hal kekadang anta claim bos..peg2 lain..xpun anta req LO..mesti ade sebb la kalo aku turun tu kalo sesaje aku pn malu gak asik bertandang kat tempat org je kan.. n ble da turun tu sembang2 la kejap ala mcm la peg2 tu xbiase buat..samo yo..
sebenarnye peg2 tu jeles kat aku kot sbb bos sayang aku..hahahah perahsan! :P
 
Disebabkan boss mcm da hangin n memarah aku so adela terase sket..so from now on aku bertekad  xmo gerak2 da dari kusi tempat aku ni..kalo bleh makan kat sini, minum kt sini..semayang kat sini..buang air je xbley kang bacin plak..hahhahaha..
 
Hurmmm ade yang perasan aku skrg mcm hepi semacam jek..hehehe ndak bgtau la sebabnye I'm in LOVE again...yeayyyy bercinta tu always sweet kan..Kahwin??? so so je kalo best pun bcoz of my doters...love both of u doters ashabilla n iyamaani..mama sayang sangat2!
 
 sape xsyg bdk2 comel mcm ni??sumpah mama sayang..sayang sangat! apepun terjadi mama janji we remains together..mama bertahan untuk kamuuu..
 

Monday, February 4, 2013

Cite pagi Senin

mowning..

n Assalamualaikum..

Arini stat keja setelah seminggu cuti...sangat malas!hahah lemau n sakit2 badan kena belasah mlm td blk dr kg semalam pn belum abis laie..hehe nasib baik arini dtg opis meja clear..xde surat/memo berlambak x rekod..macih la lin boley arap kamu..nnt ahkak banje mam k. :P

Seminggu kt kg mmg heaven..tempat percutian terbaik adalah di sisi mak n ayah..syg both of u ketat2..makan toksah cakap la mmg baham sume..hahaha masakan mak kan mane bleh tolak..masakan terbaikkkk. so arini harussla diet..nnt kang gemok laki xsayang plak kan..huhuhu.
 
so plan arini nak buat claim i n my boss..buat awal2 anta cepat2 so nnt dapatnye pn awal..bleh la p shopping lg..heheh owh ye cakap pasal shopping i mereward myself jam tangan baru...yeayyy da lame nk jam baru since jam lm dulu rosak ..hubs ade gak bwk blk jam tp i kan choosy orgnye so kalo xberkenan mmg xpakai la..nsib bek jam rampasan peree so xdela pakcik i tu kocik ati i xpakai.  aritu besday i de bg hint2 gak nk jam..bkn hint mmg request pon..hahaha tp die lmbt benau nk p survey la itu la ini la..ends up i bli sendirik jek ..da nasib nk wat caner..ite ni xpnting..huhuu. mintak kt skandel pn skandel xmo blikan...xpela i de duit i bli sendirik ape susah! huh:P
 
nak nengok jam nye...
 
tadaaa...
 
 
cantik kan? design sebijik cume aku pny xdela diamond2 tu..mcm mak datin sgt plak nnt..hahaha aku nk yg simple je..
 
part yg plg best my boss pn bli jam yang same..elok la tu PA n boss same citerase..hahaha. aku la yang kenen lbh bos suh bli jam gak sbb nk dpt add 25% diskaun..kalo x dpt 10% je ..so mmg jimat banyak la..bijak kan aku?hahaha .
 
 
k la xmo sambung merapu byk2 nk wat claim dulu..tata muah2 :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friday, January 25, 2013

SALAM..

mowning peeps..

salam tahun baru 1434H..pergh lame giler xupdate blog..hahaha. aku ade je alhamdulilah masih diberi kesempatan bernafas di bumi Allah cume keterbatasan waktu yg wat aku xde mase nak update. :P

Alhamdulilah on 24 July 2012 aku da selamat besalin baby gegil lagi..ALEEYA AMANI name oleh papanye .. kalo ikut aku nk bongsu kan je tp tgk keadaan dulu la caner kalo da allah nk bg rezeki ank lg terima ajela..

Ni nak cite dalam mase aku 'menghilang' dr arena mengarut aka ss dlm blog sendiri ni macam2 terjadi.. taun 2012 mmg taun yg plg xbesh dalam idup aku kecuali satu je the best moment eva adik eya lahir..yg lain sume xbesh..tragedi Oktober...'smp matipun engkau xkan ku lupakan' (sile nyayi ikut rentak lagu kangen band)..hihi. yang ni malash nk cite bkn malash exceli xperlu cite utk menjage org2 tertentu..only org2 kesyg aku je yg tau cite ni. to org2 berkenaan tq so much for the strenght, honesty, advice n love given...im so lucky to have all of u in my life..utk abg sy di Menara Petronas macih sbb sll ada bila saye sedih...napela u cepat sgt kalo x.....hehehe..
 
meh i tunjuk pic beby i..jeng..jeng..jeng
*
 
 
*
 
 
 
*
 
 
 
*
 
 
 
*
 
 
*
 
 
*
 
 
*
 
 
 
*
 
 
 
*
 
 
 
*
 
 
 
*
 
 
 
*
 
 
 
 
*
 
 
 
 
*
 
 
 
*
 
 
 
 
COMEL KAN?? OF COZ LA MCM MAK DIA..HAHAHA :p
 

Tuesday, February 14, 2012

Update Terkini Umah Qaseh 10/02/2012

Blog menara kehidupan ade mengupdates status terkini perkembangan rumah qaseh. untuk lihat perkembangan dan berkongsi cerita dengan En. Kazman sila rujuk link ini.

Menara Kehidupan: Taman Desa Sri Qaseh 10/002/2012 Sekitar Perkembangan Rumah Contoh & Pembinaan

Erti Kasih Sayang..

Jumpe story ni dari Fb sorang kawan..sedih plak bile bace..n rase cam ade kena mengena jek ngan aku..hihi. aku ni mmg sll cari kelemahan en.hubby sllnye time marah @ geram kat die la sll terlepas cakap, cakap ikut perasaan bkn niat pun tp sbb ati dah sakit xsedar ape yg diucapkan, tp en.hubby sepanjang kawen xpenah pun sebut tentang keburukan aku..huhu rase bersalah sangat dengan yu syg..maafkan ai ye..:'(

ceritanya begini..

Pada suatu malam,sepasang suami isteri sedang menonton televisyen..…Rancangan apa, tak dapat pula dikenal pasti. Tiba-tiba si isteri mendapat idea untuk mengisi masa lapang mereka.

Si isteri : Abang,nak tak kita catatkan sikap atau kelakuan kita yang tidak kita senangi.
Si suami : Untuk apa semua itu
Si isteri : Selain untuk mengenali abang dengan lebih rapat, kita juga boleh tahu apa sikap ayang yang abang tidak sukai dan begitulah sebaliknya
Si suami : Emmm…Baiklah
Si isteri : Tapi untuk lebih kepuasan dalam catatan kita nanti, kita berpisah tempat tidur malam ni. Untuk malam ni saja.

Setelah dipersetujui, malam itu mereka berpisah bilik tidur, si suami tidur diruang tamu manakala si isteri pula di bilik tidur. Mereka masing-masing kelihatan kusyuk mencatatkan segala keburukan masing-masing. Keesokan paginya, semasa pasangan ini bersarapan pagi, si isteri telah mengeluarkan hasil catatan semalamanya. 3 helai kertas semuanya. Penuh ketiga-tiga muka surat tersebut..Si suami terkejut melihat sebanyak itukah buruknya sikapnya selama ini terhadap isterinya. Tetapi si suami bersahaja walaupun dalam diam ada hati yang terluka..(huhuuh sedihnye)

Si isteri : Abang, sebelum ayang bacakan semua ini ayang minta maaf sekiranya ada yang menyinggung perasaan abang nanti.
Si suami : Tidak mengapa sayangku..Bacalah. .
.
Si isteri pun membaca satu persatu tentang sikap suami yang tidak disukainya.Si isteri terus membaca dan membaca sehinggalah tamat catatan yang terakhirnya. Dengan berpuas hati si isteri tersenyum kepada suaminya.

Si isteri : Sekarang giliran abang pula..
Si isteri berdebar-debar menunggu, Si suami mengeluarkan kertas-kertasnya,

Si suami : Sayang, abang minta maaf banyak-banyak sebab tidak ada apa yang perlu abang catatkan di kertas ini..Sesungguhnya sayang tidak ada kurangnya bagi abang.
Ketika saat abang menerima ijab dan qabul lagi, abang sudah sedia menerima sayang dengan sepenuh hati dan jiwa. Sayang merupakan anugerah yang dikurniakan ALLAH S.W.T. kepada abang.
Abang minta maaf sekali lagi jika selama ini terlalu banyak sikap abang yang tidak sayang senangi. Abang cuba membahagiakan sayang, tapi jika abang tidak mampu, MAAFKAN ABANG…….

Si isteri tidak terkata apa-apa….Yang ada cuma penyesalan yang sarat penuh di dada. Si isteri menangis di dada suaminya..Memohon keampunan…


*moral of the story..jgn terlalu ikut perasaan, perempuan fitrahnya mmg kurang sabar, cepat berkecil hati dan mengambil berat perkara remeh temeh, sbb tu kite sll melihat keburukan org lain, sedangkan diri sendiri pn sebenarnya byk kelemahan perlu diperbaiki..ayuh kite berubah menjadi isteri solehah yang terbaik buat suami..(pesanan utk diri sendiri ni..huhu)

Genting Theme Park

Aritu cameron highland ni ke genting highland plak..berjalan je kojenye kami anak beranak kan..hehehe :D

Actually saje aku nak amik angin jalan2 bawak echa disamping merehatkan badan lepas baik dari sakit. Dari 30 hingga 4 februari aritu aku seminggu berdiam di kg, sbb demam n keadaan aku yg mabuk teruk. seminggu sebelum tu ank aku yg demam. lepas die dah baik cume belum spenuhnye aku plak take over. kesian en. hubby penat melayan kerenah orng sakit..smp tahap max la kesabarannye! so aku decide nak balik kg jelah, biarla mak ayah aku yg jage aku, xnak susahkan en.hubby. bunyi mcm orng merajuk je kan..mmg ade sikit insiden kecik ati n merajuk pun mase tu..huhuu ;'(.

lepas dah seminggu kat kg n keadaan aku n echa pn dah semakin baik, selera pn dah ok boleh makan, en.hubby ajak aku balik putrajaya ari sabtu tu. dah lame sangat kat kg katenye riso die tinggal umah lelame. padahal mase tu masih ade 3 ari lagi baki cuti maulidur rasul n thaipusam. sbg isteri mithali yg akur dengan kata2 suami..(ececece!) aku pn bersetuju utk balik putrajaya walaupun ati xpuas lagi bermanje ngan mak ayah..huhuuhu. lgpn aku terkenangkan kain baju yg penuh sebakul xberbasuh sbb balik kg aritu kan rushing merajuk punye pasal kan ...heheh :P

dah terpanjang plak intro..ok terus kepada cerite jalan2 genting theme park! aku pegi sane pade 6.2.2012 aritu. boring2 duk umah pagi tu ajak en.hubby gi jalan2. mulenye aku cadang nk p picnic kat sungai/jeram. nak main air..tp en.hubby kate leceh plak malas die ajak p genting. like i told b4 sbb aku ni kan istri mithali maka aku pun akur..heheh so kami pn siap2 nk p genting. dlm kul 11 gitu kami gerak. hajatnye nak main indoor je sbb keadaan aku n echa yg kecik lagi..kalo outdoor games ape je yg kami leh main. n en.hubby plak xmo die main sorang2 xbest katenye.

jom layan gambar..














lagi gambar tgk sini jalan2 genting theme park